Zyklop Speed – Äärimmäisen nopea ja mukautuva räikkä, jollaista et muilta valmistajilta löydä.

Me emme yksinkertaisesti voineet uskoa, ettei tavallisesta räikkävääntimestä pystyisi tekemään nopeampaa versiota. Emme myöskään pitäneet siitä, että yksittäisen työn suorittamiseen tarvitaan useita erilaisia työkaluja.

Ryhdyimmekin selvittämään, minkälaisia ominaisuuksia hylsyavaimelta tarvitaan, jotta työskentely olisi käytännöllisempää. Lopputuloksena syntyi Zyklop Speed. Räikän ainutlaatuinen kuularakenne mahdollistaa erittäin nopean työskentelyn.

Zyklop Speed yhdistää jopa viisi erilaista räikkätyyppiä yhteen työkaluun. Sitä voi halutessaan käyttää myös tavallisena ruuvimeisselinä.

Vauhdikkaampaan työskentelyyn

Zyklop Speed on nimensä mukaisesti nopea käyttää. Tuotteen erityinen suunnittelu mahdollistaa työkalun käyttämisen normaalin ruuvimeisselin tavoin. Vapaasti pyörivän ”hihan” ansiosta ruuvaaminen on todella nopeaa. Weran ikoninen Kraftform – kahva takaa miellyttävän tuntuman.  Ruuvimeisselitoiminto on hyödyllinen etenkin silloin, kun työskennellään olosuhteissa, joihin perinteinen räikkäväännin ei sovi.

Pieni palautuskulma

Vaihtosuuntaisen räikän palautuskulma on vaivaiset 5°. Tiheällä hammastuksella varustettu 72-hampainen koneisto mahdollistaa pikkutarkan työskentelyn.

Kuulapäälukitus

Räikän kara on varustettu kuulapäälukituksella, jonka ansiosta hylsyt pysyvät varmasti kiinni ja työskentely on aina turvallista. Hylsyjen vaihto onnistuu kätevästi painamalla räikän vapautuspainiketta. Räikän kyljissä olevien vapautussalpojen ansiosta hylsyn vaihtaminen on mahdollista jopa silloin, kun työkalu on asetettu ruuvausasentoon.

Helposti säädettävä räikkäpää

Zyklop Speedin uniikin kuulamaisen rakenteen ansiosta räikkä saadaan säädettyä helposti yhteensä viiteen eri asentoon. Räikän säätäminen on mahdollista 0°, 45° ja 90° asteen kulmiin kummallekin puolelle vääntövartta. Räikän molemmilla puolilla on kätevät vapautussalvat, joiden avulla räikän säätäminen onnistuu tarvittaessa yhdellä kädellä ahtaissakin olosuhteissa. Räikkäpää pysyy lukitussa asennossa varmasti paikallaan, eikä avaintyökalu pääse jatkuvasti lipsumaan pois paikaltaan.

Kätevä suunnanvaihto

Räikkäpää on varustettu suunnanvaihtajalla, jota on helppo käyttää myös ahtaissa paikoissa. Kätevällä suunnanvaihtorenkaalla kiristyssuunnan muuttaminen onnistuu tarvittaessa yhdellä sormella. Suuntaa voi vaihtaa riippumatta siitä, mihin asentoon räikkäpää on asetettu. Aikaa säästyy työntekoon eikä turhaan sähläämiseen.

Ruuvaustoiminto

Bits-pitimen ja ruuvauskärjen avulla Zyklop Speed muuntautuu käytännölliseksi ruuvimeisseliksi.

Miellyttävä muotoilu

Vääntövarren kahvan lisäksi myös räikkäpään profiili on suunniteltu mahdollisimman mukavaksi. Ergonominen muotoilu takaa miellyttävän sormituntuman, kun työskentelyote otetaan räikkäpään puolelta. Hyvän otteen ansiosta työkalu ei lipsahda kädestä ja vääntöön saadaan kohdistettua enemmän voimaa.

Monipuoliset hylsysarjat

Zyklop-tuoteperheen räikät löytyvät sekä yksittäisinä että monipuolisina räikkäsarjoina. Settejä on saatavilla kaikille tyypillisille vääntiölle. Räikkäsarjat toimitetaan kätevässä kangastaskussa tai muovilaatikossa. Räikkäsarjojen sisältö vaihtelee sarjoittain ja koostuu niin hylsyistä kuin ruuvauskärjistäkin. Sarjojen mukana saatavilla myös kätevät Zyklop-jatkovarret.